Snart helg!

Imorgon är det sista april, ser framemot en långhelg och att vi går in i maj månad, våren kommer sakta men säkert, tycker att det har blivit lite grönare på några dagar.
Ska försöka införskaffa några pallkragar så att jag får odla lite i år och få lite som täcker filten jag lagt ut.
Luktärterna ska jag försöka peta ner i jorden och inser nu att jag eldat upp alla toarullar 😅 får prova ett pluggbrätte i år. 
Önskar alla en trevlig Valborg 
💚💚💚

Kirskål

Härligt väder idag för lite trädgårdsarbete, började täcka där kirskålen är som värst, fick ut stora bitar av tjock filt men den räckte inte till allt, så får skaffa mer.  Frågan är vad jag ska lägga uppepå ser ju inte så snyggt ut, nu skulle man haft en egen barktipp. Väljer att täcka för att slippa gräva eftersom ytorna är så stor där det har fått växa vilt. Nu blir det perfekt att ha odlingslådor i några år så får vi se hur det bli sen. Perfekt att testa sig fram innan jag bestämmer hur det ska bli.
 
Vart och röja runt på lite andra ställen i trädgården också och även en tur in till grannen och hjälpte henne, så kul när man kan hjälpas åt. Tänk så mycket roligare det är när man får hjälp.
 
Avslutade dagen men härlig tur i skogen, älskar så att gå i skogen.
 
💚💚💚

Afrikas blå lilja

 
För några år sedan så fick jag en Agapanthus av en vän, har vårdat den ömt och pysslat om den men inga blommor, så i påskas när jag plockade upp den ur jordkällaren och placerade den under mina lampor, så tänkte jag att den får komma igång först innan jag planterar om den, vattnade lite på fatet och efter några dagar så började den växa och efter ytterligare några dagar så fick den stå ute på dagarna och inne på kvällarna fortfarande ingen ny jord, och helt plötsligt så har det kommit en knopp, lycklig är jag, kommer snart att få njuta av min Afrikas blå lilja 😊 och det har jag Monty Don att tacka för.
 
För några veckor sedan så kollade jag på ett engelskt trädgårdsprogram med Monty Don och han pratade om Agapanthus Alfrikas blå lilja att för att få den att blomma så skulle rötterna ha det trångt å vilken tur tänkte jag att jag inte hade satt om den i en större kruka som den verkligen var i behov av.
 
kram💚💚💚